Erik Lemmens

Geboren in 1956 te Maastricht, vader van drie kinderen.

Naast mijn werk als docent en begeleider ben ik werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar.

Ik ben opgeleid als schilder bij Hermann Gross (Aberdeen, Schotland) en Gerhard Wendland (Neurenberg).
Vanuit mijn liefde voor materie en ambacht heb ik leren smeden bij John Petrie (Stirling, Schotland), Albert Paley (Rochester, NewYork) en Hub Sensen (Voerendaal).

Mijn basis ligt in het tweedimensionale werk, in schilderen, tekenen en fotografie. Ik zoek graag de grensgebieden van de traditionele kunstvorm op in objecten, installaties en performance.

Naast eigen beeldend werk ben ik altijd werkzaam geweest op het vlak waar kunst en mensen bij elkaar komen, als kunstenaar, als initiatiefnemer, of als docent. Dit kreeg o.a. vorm in projecten waar ontmoeting, kunst en spiritualiteit elkaar raakten (WinterVuurplaats, 2004-2009), in samenwerkingsprojecten van kunstenaars (Luchthaven Zeist, 2009-2010; Consenvoye 2010) en tenslotte in De Werkplaats als ‘space of learning’.

En daarnaast, als een rode draad door mijn leven, loopt het plezier dat ik beleef aan het werken met kinderen.

Meer informatie over mij en mijn werk is te vinden op www.eriklemmens.nl.