Home

Welkom op de website van Werkplaats de Smidse.

De Werkplaats is … een werkplaats. Er hangt een geur van vuur en ijzer. Het is een plek waar inspiratie aanwezig is, waar je zin krijgt om aan het werk te gaan, op je eigen manier en in uitwisseling met anderen. In dit werk begeleiden wij je, als groep van 8 smeedgenoten.

Op deze website vind je actuele informatie over de Smeedwerkplaats voor volwassenen en de Smeedwerkplaats voor kinderen. Je vindt ons niet op Facebook of Instagram, je vindt ons hier… of in de Werkplaats.

Actueel:

  • Je bevindt je nu op onze helemaal vernieuwde website die vanaf 1 maart 2022 online is. Veel nieuw fotomateriaal (van Ferdinand Harts, hartsproductions.com; Roel Reijne en Erik Lemmens); aangepast ontwerp Linda Pijnacker; technische realisatie Ralph Klerks (websols.nl) en Tijn van de Kam. Je navigeert tussen tekst- en fotopagina’s met de knoppen rechts boven aan elke pagina. Veel kijkplezier!
  • 20 september 2020 was de boekpresentatie van het (foto)boek over de smidse: ‘Verhalen uit de Smidse’ over pedagogie en ambacht, over achtergrond en idealen. Het boek is te bestellen via de webshop van uitgeverij Nearchus.
  • Sinds januari 2019 is de smidse lid van de Sleipnircoöperatie; meer lezen.
  • Wil je op de hoogte blijven van workshops en ontwikkelingen, meld je dan aan per e-mail voor de half-jaarlijkse nieuwsbrief.
  • Vertrouwelijkheidsverklaring Werkplaats de Smidse

Voor eigen werk van Erik Lemmens kijk op www.eriklemmens.nl