Smeedwerkplaats kinderen

Beneden staan de workshops zoals oorspronkelijk gepland. Of ze op deze wijze doorgaan is afhankelijk van de overheidsmaatregelen van dat moment. Check regelmatig de website, als je je aanmeldt (of al aangemeld bent) houden we je op de hoogte van de actuele situatie.

Zelf als smid aan het werk gaan. Voelen hoe het harde ijzer buigzaam wordt en zich naar jouw plannen en ideeën voegt. Je oefent concentratie en focus. Voortdurend moet je je aandacht bij het vuur houden. En wat neem je na al die inspanning mee naar huis? Een kandelaar, een zelf gesmeed mes, een kapstokhaak, of nog iets anders? In ieder geval trotse verhalen van rook en vuur en ijzer-smeden-als-het-heet-is.

Smeden betekent voor de kinderen zich verbinden met zintuigen en materie, stevig(er) met beide voeten op de grond komen staan. Concentratie, vaardigheid, motoriek, alles doet mee. In een paar woorden: smeden helpt je om ‘aardeburger’ te worden.

Smeden op woensdag voor kinderen van 9 tot 12
Waar:        de Smidse, Landgoed de Reehorst, Odijkerweg 33, 3972NE Driebergen
Wanneer: woensdagmiddag, doorlopend, een keer per twee weken
Tijd:           14.00 – 16.30u
Prijs:          €34 per keer (gereduceerd tarief €30, steuntarief €38)*
Maximaal 5 deelnemers, leeftijd 9 tot 12 jr

Smeden op zaterdag voor kinderen 12+ en jongeren
Waar:        de Smidse, Landgoed de Reehorst, Odijkerweg 33, 3972NE Driebergen
Wanneer: zaterdagochtend of zaterdagmiddag, een of twee keer per maand
Tijd:          zaterdagochtend 9.30 – 12.30u; zaterdagmiddag 14.00 – 17.00u;
Prijs:         €34 per keer (gereduceerd tarief €30, steuntarief €38)*
Maximaal (voorlopig) 4 deelnemers, leeftijd 12 tot 18 jr

Nieuwe deelnemers kunnen instromen op het moment dat er een plaats vrij komt. Een keer komen kijken ter kennismaking is mogelijk op afspraak.

* Ik hanteer drie tarieven, naar hoogte van je inkomen. Je bepaalt zelf welke tarief je op jouw situatie van toepassing vindt. De drie tarieven staan op de nota die je ontvangt gespecificeerd.
Wil je iets meer lezen over de achtergrond van mijn omgaan met prijzen, klik hier.

Begeleiding:
We zijn met een team van 8 ‘smeedgenoten’ die de workshops begeleiden.
De woensdagmiddagen worden vast begeleid door Erik LemmensMarco ’t Lam en Tijn van de Kam, de zaterdagen door een wisselend team van 2 begeleiders: Erik Lemmens, Steef van Dijk, Douwe Schulte, Tijn van de Kam, Frans Hoefsloot, Ralf Reiser en Ruben Arents

Condities:
Alleen in de pauze verblijven we in een binnenruimte.
 Zorg dus voor goede warme kleding: stevige schoenen; een oude wollen trui of overall zijn ideaal. Beslist geen fleece, sportschoenen, rubberlaarzen of jassen met kunststof.
Aansprakelijkheid: Veiligheid is mijn hoogste prioriteit. Ouders blijven zelf aansprakelijk voor de deelname van hun kind.

Aanmelden en contact: workshops@werkplaatsdesmidse.nl

Meer lezen over werk, visie en ervaring? Lees ‘Verhalen uit de Smidse’, het boek over onze smidse dat september 2020 verschenen is. Het is verkrijgbaar in de webwinkel van uitgeverij Nearchus.