Smeedwerkplaats volwassenen

Begin september gaan de workshops van start zoals beneden vermeld. Of ze op deze wijze doorgaan is afhankelijk van de overheidsmaatregelen van dat moment. Check regelmatig de website, als je je aanmeldt (of al aangemeld bent) houden we je op de hoogte van de actuele situatie.

IJzer, vuur, hamer, aambeeld: smeden is een oer-ambacht. Vroeger had de smid als maker en kunner een bijzondere plek in de gemeenschap. De eigentijdse waarde van het ambacht ligt in wat het met je doet als beoefenaar. In het smeden verbindt je je met vuur en materie, het plaatst je stevig met beide voeten op de grond. Smeden doet een beroep op concentratie, op sturing en focus.
Ooit bij een smid toegekeken en gedacht: dat zou ik ook wel eens willen proberen? Met de juiste klap op het aambeeld het stugge ijzer vormen tot een mooi en praktisch werkstuk? De workshops op dinsdagavond, woensdagavond en vrijdagochtend bieden je daartoe gelegenheid.

Smeden op dinsdagavond, woensdagavond en vrijdagochtend
Een eigentijdse vorm van ‘in de leer zijn’.

De workshops vinden plaats in tweewekelijks ritme. Bij deelname ontvang je een link waarmee je online kunt inschrijven op de dinsdagavond, woensdagavond of vrijdagochtend, naar keuze. Je betaalt vooraf een ‘strippenkaart’ van 6x. Op alle cursussen en workshops is een annuleringsregeling van toepassing.

Als beginner krijg je in een reeks van 6 lessen een introductie. Je oefent basistechniek en vaardigheid aan de hand van een aantal praktische werkstukken. Na deze introductie heb je de gelegenheid om te werken aan eigen ontwerpen en projecten.

Waar: de Smidse, Odijkerweg 33, Driebergen (Landgoed de Reehorst)
Tijd: dinsdag- en woensdagavond van 19u tot 22u; vrijdagochtend van 9.30u tot 12.30u
Deelnemers: maximaal 6 deelnemers, beginners en gevorderden
Kosten: €290 incl. materiaal, incl. btw (gereduceerd tarief € 248, steuntarief €332)*
Begeleiding: dinsdagavond Douwe Schulte, woensdagavond Frans Hoefsloot, vrijdagochtend Erik Lemmens

Het is mogelijk om een afspraak te maken voor een proefles (kosten €48).

* Ik hanteer drie tarieven, naar hoogte van je inkomen. Je bepaalt zelf welke tarief je op jouw situatie van toepassing vindt. De drie tarieven staan gespecificeerd op de nota die je ontvangt. Voor achtergrondinformatie over mijn omgaan met prijzen, klik hier.


Aanmelding en contact: workshops@werkplaatsdesmidse.nl

Workshops smeden voor groepen of bedrijven op aanvraag.

Meer lezen over werk, visie en ervaring? Lees ‘Verhalen uit de Smidse’, het boek over onze smidse dat september 2020 verschenen is. Het is verkrijgbaar in de webwinkel van uitgeverij Nearchus.